Lusitano, en eksepsjonell hest som anses som den eldste i verden

Publié le 15 Janvier 2023

Direkte etterkommer av en iberisk hest som krysset Østen, til Nord-Afrika, deretter i Lilleasia, til Kina til den første keiseren, Lusitano er den eldste salhesten i verden, hvis opprinnelse til ridning dateres tilbake til omtrent 5000 år.

Denne eksepsjonelle hesten klarte å oppnå en bragd, ved ankomsten av det 21. århundre, ved å opprettholde en prestisje, allerede anerkjent av både grekerne og romerne, som anså ham som den beste salhesten. Den har vært brukt i flere årtusener som gyter fra Middelhavet, til Svartehavet og Det Kaspiske hav.

På bekostning av et utvalg som har vart i tusenvis av år, har denne « varmblodige » hesten et forhold til sin rytter som er unik i sitt slag. Han har så mange kvaliteter og kapasiteter at han har råd til å ta på seg alle ridedisipliner, uten å miste prestasjonene av syne, og bli en rival som er de beste verdig.

Det genetiske potensialet til Lusitano, hentet fra hopper av forskjellig opprinnelse, har tillatt et skarpt utvalg, og forbedring, fra generasjon til generasjon, av modellen og dens uforlignelige temperament.

Selv om antallet individer øker i dag, er antallet fortsatt beskjedent, med ikke mer enn 4000 avlshopper over hele verden.

Morfologi og karakteristika

Smidd av fjellterreng, denne salhesten med naturlig smidighet, har en mankehøyde vanligvis mellom 1,52 meter og 1,60 meter, for en vekt på rundt 475 kilo.

Lusitano har et sinn som anses som eksepsjonelt. Han er vennlig, snill, bevisst, blid, mottakelig, lydig, modig, føyelig, sjenerøs, rolig og veldig stabil. Han viser utholdenhet, livlighet, smidighet og adel. Han nyter også god helse.

Husdyr og miljø

Lusitano er en hest som er oppdrettet i mange land rundt om i verden. Den er selvfølgelig til stede i Portugal, hjemlandet, i nesten 400 gårder, hvorav de viktigste er i regionen Alentejo og Ribatejo.

Lusitano, en eksepsjonell hest som anses som den eldste i verdenLusitano, en eksepsjonell hest som anses som den eldste i verden
Lusitano, en eksepsjonell hest som anses som den eldste i verdenLusitano, en eksepsjonell hest som anses som den eldste i verden

Rédigé par Claudie Quénéhen Ouadah

Publié dans #Norsk

Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article