Lusitano, en enestående hest, der anses for at være den ældste i verden

Publié le 15 Janvier 2023

Direkte efterkommer af en iberisk hest, der krydsede østen, til Nordafrika, derefter i Lilleasien, til Kina af den 1. kejser, Lusitano er den ældste sadelhest i verden, hvis oprindelse ridning går tilbage omkring 5000 år.

Denne enestående hest formåede at opnå en bedrift ved ankomsten af ​​det 21. århundrede ved at bevare en prestige, der allerede var anerkendt af både grækerne og romerne, som anså ham for den bedste sadelhest. Den har været brugt i flere årtusinder som gyder fra Middelhavet, til Sortehavet og Det Kaspiske Hav.

På bekostning af et udvalg, der har varet i tusinder af år, har denne « varmblodede » hest et forhold til sin rytter, som er unikt i sin art. Han har så mange kvaliteter og kapaciteter, at han har råd til at påtage sig alle ridediscipliner, uden at miste sin præstation af syne, og blive en rival, der er de bedste værdig.

Lusitanos genetiske potentiale, hentet fra hopper af forskellig oprindelse, har muliggjort en skarp udvælgelse og forbedring, fra generation til generation, af dens model og dens uforlignelige temperament.

Selvom antallet af individer er stigende i dag, forbliver dets antal beskedne, med ikke mere end 4000 avlshopper over hele verden.

Morfologi og karakteristika

Smedet af bjergrigt terræn har denne sadelhest med naturlig smidighed en mankehøjde generelt mellem 1,52 meter og 1,60 meter, til en vægt på omkring 475 kg.

Lusitano har et sind, der anses for exceptionelt. Han er venlig, venlig, bevidst, blid, modtagelig, lydig, modig, føjelig, generøs, rolig og meget stabil. Han viser udholdenhed, livlighed, smidighed og adel. Han nyder også godt helbred.

Husdyr og miljø

Lusitano er en hest, der opdrættes i mange lande rundt om i verden. Det er naturligvis til stede i Portugal, dets hjemland, i næsten 400 gårde, hvoraf de vigtigste er i regionen Alentejo og Ribatejo.

Lusitano, en enestående hest, der anses for at være den ældste i verdenLusitano, en enestående hest, der anses for at være den ældste i verden
Lusitano, en enestående hest, der anses for at være den ældste i verdenLusitano, en enestående hest, der anses for at være den ældste i verden

Rédigé par Claudie Quénéhen Ouadah

Publié dans #Dansk

Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article